Αν έχεις ηλεκτρονικό κατάστημα και καθημερινά καλείσαι να πακετάρεις προϊόντα προς αποστολή στους πελάτες σου, η ασφαλής μεταφορά τους θα πρέπει να είναι η κύρια ανησυχία σου. Ούτε εσύ αλλά σίγουρα ούτε και ο πελάτης σου θέλει να παραλάβει την παραγγελία του ταλαιπωρημένη από τα πολλά χέρια που περνάει μέχρι να φτάσει σε αυτόν, τσαλακωμένη ή και πολλές φορές σκισμένη ή ανοιγμένη.

Η επιλογή της κατάλληλης συσκευασίας αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της συνολικής εμπειρίας του πελάτη που τον βοηθάει να διαμορφώσει μία θετική ή και αρνητική εντύπωση για την επιχείρησή σου. Μία παραγγελία που έχει φτάσει στον παραλήπτη ακέραιη, προσεγμένη, σε μία όμορφη συσκευασία, ενισχύει την καλή φήμη της επιχείρησής σου και δημιουργεί πιστούς πελάτες που θα θέλουν να επαναλάβουν τις αγορές τους στο μέλλον από τη δική σου επιχείρηση.

Πολλές φορές, μία προσεκτικά σχεδιασμένη συσκευασία έχει τη δυνατότητα να προσθέσει επιπλέον αξία στο προϊόν που περιέχει ενώ παράλληλα αποδεικνύει ότι η επιχείρηση ακούει τις ανάγκες των πελατών της και είναι πρόθυμη να του προσφέρει κάτι επιπλέον για να ξεχωρίσει από τον ανταγωνισμό.

Τέλος, μία σωστά επιλεγμένη συσκευασία θα πρέπει να εξυπηρετεί πάνω από όλα στο να προστατέψει το περιεχόμενό της, όσο εύθραυστο ή μη κι αν είναι, και τελικά να παραδοθεί με τη μέγιστη ασφάλεια στον πελάτη σου.

Στη συνέχεια, παρουσιάζουμε όλα όσα πρέπει να προσέξεις πριν επιλέξεις την κατάλληλη συσκευασία για την επιχείρησή σου καθώς και έξυπνες λύσεις που θα ικανοποιήσουν τον στόχο σου για ασφαλή μεταφορά των προϊόντων χωρίς δυσάρεστες εκπλήξεις.

1. Διάλεξε το σωστό υλικό συσκευασίας

Από τη στιγμή που η παραγγελία θα φύγει από εσένα για να φτάσει στον παραλήπτη της, θα περάσει από πολλά και διαφορετικά στάδια χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οι άνθρωποι που θα την διαχειριστούν έχουν τον χρόνο ή τη διάθεση να την προσέξουν και να την φροντίσουν. Πώς λοιπόν θα διασφαλίσεις την ασφάλειά της κατά τη μεταφορά της; Επίλεξε courier bags, είτε χάρτινες αν θέλεις να αναδείξεις τον eco-friendly χαρακτήρα της επιχείρησής σου είτε πλαστικές που είναι φτιαγμένες από εύκαμπτα υλικά και έχουν το προνόμιο να αγκαλιάζουν με ασφάλεια το προϊόν σου ανάλογα με το μέγεθός του. Αυτή η λύση προστατεύει τόσο τα εύθραυστα προϊόντα όσο και προϊόντα όπως ρούχα που χρειάζεται να προστατευτούν από τη σκόνη και τη βρωμιά.

2. Πρόσθεσε ένα δεύτερο επίπεδο ασφαλείας

Αρκεί μόνο το courier bag για την ασφαλή μεταφορά των προϊόντων σου; Η απάντηση, τις περισσότερες φορές, είναι όχι. Ανάλογα με το είδος των προϊόντων σου και πόσο εύθραυστα ή πολύτιμα είναι, χρειάζεται να είναι διπλά και τριπλά προστατευμένα για να αποφύγεις το δυσάρεστο σενάριο της καταστροφής τους. Για τον λόγο αυτό, τα e-commerce κουτιά θα σου χαρίσουν το δίκτυ προστασίας που ζητούν τα προϊόντα σου. Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν πολλές επιλογές σε αυτά τα κουτιά ανάλογα με τις ανάγκες σου και μάλιστα μπορείς να τα προσωποποιήσεις σύμφωνα με τα brand guidelines σου. Θα βρεις κουτιά με χειρολαβή, αναδιπλούμενα, με δυνατότητες εκτύπωσης, σε διαφορετικά μεγέθη και από διαφορετικά υλικά. Παράλληλα, η ανθεκτικότητά τους δίνει την ευκαιρία στον παραλήπτη να τα αξιοποιήσει και για άλλες μελλοντικές χρήσεις.

3. Κάνε το extra mile

 Στις περιπτώσεις που στο κουτί παραμένει κενός χώρος όταν τοποθετείς μέσα σε αυτό το προϊόν, χρειάζεται να το γεμίσεις με κάποιο υλικό προκειμένου να διασφαλίσεις ότι το προϊόν δεν κινείται και ως εκ τούτου δεν θα ταλαιπωρηθεί ή καταστραφεί κατά τη μεταφορά του. Για τον λόγο αυτό, τα χαρτιά αφής έρχονται να δώσουν μία premium αλλά και πρακτική λύση καθώς αγκαλιάζουν το προϊόν σου και γεμίζουν τον κενό χώρο που δημιουργείται. Την ίδια στιγμή βέβαια, τα χαρτιά αφής αναδεικνύουν την ποιότητα του προϊόντος σου και ενισχύουν τη θετική εντύπωση των πελατών σου για την επιχείρησή σου. Extra πληροφορία: τα χαρτιά αφής μπορείς να τα προσωποποιήσεις σύμφωνα με τις ανάγκες του brand σου.

4. Πρόσεξε τις λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά

Το τελευταίο στοιχείο που προσθέτει επιπλέον ασφάλεια στο δέμα σου είναι οι κολλητικές ταινίες καθώς χρησιμοποιούνται για να σφραγίσουν τις παραγγελίες σου και να είσαι σίγουρος ότι σε όσα χέρια κι αν πέσουν το περιεχόμενο του δέματος δεν θα βρεθεί εκτεθειμένο. Ιδιαίτερα σημαντικό είναι το γεγονός ότι τις κολλητικές ταινίες μπορείς να τις σχεδιάσεις σύμφωνα με την εταιρική σου ταυτότητα και να εκτυπώσεις το λογότυπο σου πάνω σε αυτές ενώ συμβάλλουν θετικά στην unboxing experience προσδίδοντας ένα επιπλέον στοιχείο ενθουσιασμού στους πελάτες σου.

Όταν σκέφτεσαι την επιλογή της κατάλληλης συσκευασίας  για τη μεταφορά των προϊόντων σου, η ασφάλεια είναι ο κυριότερος παράγοντας που πρέπει να λάβεις υπόψη σου.

Για κάθε απορία σου ή προβληματισμό η ομάδα της PackitUp είναι πρόθυμη να ακούσει τις ανάγκες σου και να σου προτείνει εξατομικευμένες λύσεις που θα ικανοποιήσουν τόσο εσένα όσο και τους πελάτες σου.

Ένα extra tip, όταν τελικά καταλήξεις στη συσκευασία, κάνε μία παραγγελία ως δοκιμή και στείλε την στον εαυτό σου ή σε κάποιον δικό σου άνθρωπο για να μπορείς να αξιολογήσεις πώς τελικά φτάνουν οι παραγγελίες στους παραλήπτες σου.